Den här helgen har jag varit rätt produktiv. Jag har sytt på en massa hexagoner till ett av mina WIP:s. Sen hittade jag det perfekta tyget till kantband i mina egna gömmor. Det händer verkligen inte varje dag! Oftast blir jag tvungen att leta upp närmsta kviltaffär när jag behöver nått till ett pågående projekt - men inte den här gången:
Det perfekta tyget till kantband. Och det fanns tillräckligt mycket kvar! |
Kantband påsytt. Nu ska det bara sys fast för hand på baksidan. En vacker dag skulle jag vilja ha ett eget syrum, så jag slapp sitta i köket med min symaskin... |
Brownies med valnötter:
5 ägg
300 g socker
100 g kakao
120 g vetemjöl (jag tog specialvetemjöl)
250 g smält (laktosfritt) smör
50 g hackade valnötskärnor
50 g grovhackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner kakao och mjöl och rör om. Häll ner det smälta smöret, rör och häll sedan ned nötter och mörk choklad. Häll smeten i en form inklädd med bakplåtspapper: ca 30 x 20 x 5 cm. Grädda kakan i 30 - 35 minuter. Den ska vara fast på ovansidan, men fortfarande lite mjuk i mitten. Smakar bäst dag 2, 3, 4 osv. :D
Kram på er!
Ojoj, en redig klick vispgrädde på det där så är den garanterat perfekt!:)
SvaraRadera