fredag, augusti 26, 2011

The Festival of Quilts, del V

Idag ger vi oss på ytterligare en av de många utställningarna som fanns under the Festival of Quilts i Birmingham - Arabic Inspiration. Kviltarna är sydda av kvinnor som antingen bor eller som har bott i ett arabiskt land - både västerländska och arabiska kvinnor (om jag inte minns fel). Som ni kommer att se nedan finns det minst en kvilt sydd av kviltare som bott/bor i Iran, så man skulle väl även behöva tillägga "Persian Inspiration" i utställningsnamnet :)
Vi går väl in!


Kameler i en sandfärgad kvilt.Kviltens text är på persiska - tusen tack till min kollega som översatte den åt mej!!
Övre raden: "Vilken konstig ordning det är i världen! Det är som sagan om löv och höstvind.
Nedre raden: "Människor dör och bara deras minnen kvarstår.
Vänsterkant: "Mormors bönekrans ligger fortfarande på fönsterkanten i vardagsrummet.
Högerkant: "Vad har hänt med den här gatan? Vad har hänt med det där huset? Var är människorna som bodde där? Det vet bara Gud!

Detalj av kvilten ovan. Underbar!

Mosaik?

Ser ut som en moské.

Kvilten med minareterna och fyrverkerierna har siffrorna 50 - 20 - 5. Blev nyfiken och googlade. Det är Kuwait som firar 50 år som självständig stat, 20 år som fria (från vad?), samt 5 år med den nya emiren.
En sån där häftig kvilt som ser ut som en massa rutor på nära håll, men när man går längre ifrån ser man att det är ett ansikte :)

Om ni orkar fortsätta rundvandringen kommer ni att få se kläder och annat smått och gott i lappteknik i nästa inlägg :D
Krams!


1 kommentar:

  1. Klart man orkar följa med på din visning av allt fint man annars hade missat. Tack för att du visar dina fina bilder! kramar Ullis

    SvaraRadera