lördag, april 23, 2011

Varning för UFO:n!!

Våren har äntligen kommit och med den har min lust att sy återvänt! Kursen med Mikael förra helgen och denna helgs ljuvliga väder måste ha påverkat mej rejält för nu går symaskinen varm igen! De här hjärtanen har legat som UFO:n (UnFinished Objects) i flera år. Mönstret finns i en kviltbok, men jag kan inte minnas vilken! Om någon som läser detta känner igen hjärtanen kan ni väl lämna en kommentar om bok och författare. Pliiiiiiz!


Som ni ser har jag bara sytt ihop 10 st hjärtan till 5 dubbla hjärtan. Strök vadd-vliseline på baksidan av alla hjärtan och satte sedan ihop dem aviga mot aviga och sydde ihop med vanlig raksöm. Jag gjorde ett försök att vändsy, men det blev totalt misslyckat! De är inte riktigt färdiga än. De ska sitta ihop och det ska va lite glaspärlor här och där. Det tar väl 2 år till innan jag kommit så långt... De av er som hängde på Sysidan för nått år sen kanske känner igen min hexagon-ananas. Idag har jag sytt 7 block till, vilket gjorde att det tänkta täcket växte rätt mycket. I mitten på varje stor hexagon ska det vara ett rött tyg, inte ett vitt lakan som här :D

Jag lärde mej den här tekniken och detta mönster hos Patricia på Patch när det begav sig. Tyvärr är ju den butiken nedlag sedan snart 2 år, och med den även möjligheten att gå kurs hos Patricia (om jag inte misstar mej).

En närbild på ett av blocken. Konstigt ljus... Nu när Påsken nästan är över visar jag er den här bonaden som jag sydde för flera år sedan. Jag köpte en materialsats från Panduro - designad av Tone Finnanger (hon med alla Tilda-mönstrena ni vet)
En fortsatt trevlig Påsk!! Krams!

2 kommentarer:

  1. Ananas-blocken ser superfina ut! Hjärtanen likaså! Kramar Ullis

    SvaraRadera