tisdag, februari 25, 2014

Smörgåsar okonventionellt

Trots att vi har en 4:a nuförtiden hittade jag ingen golvyta som var tillräckligt stor för att sandwicha min inte helt stora PSQ-topp. Så jag testar en helt ny grej. Kanske första och sista gången. Jag har spänt upp allt på vårt stora matsalsbord i massiv ek. Hade det varit ett mjukare träslag hade jag nog aldrig riskerat detta:


Om du klickar på bilden borde du se alla säkerhetsnålar som jag har kört rakt genom alla tre lager. Måste köpa några hundra till. De jag hade hemma räckte till knappt halva täcket. (Nej, jag har inte nålat ihop det när det hängde fritt utefter kanten. Här har jag flyttat det för att kunna nåla nästa bordsbredd) Det kan hända att det här blir katastrof sen när jag ska kvilta ihop allt, men då har jag åtminstone testat :)
Jag är supernöjd med det mörkblå tyget som jag valde till bård. Det ger ett mycket mer harmoniskt intryck än när alla tusen små olikfärgade lappar var ihopsydda utan bård.

Vabbar denna underbara soliga februaridag. Jösses, jag höll på att få panik i söndags när jag insåg hur länge sen det var som solen hade visat sig (2 - 3 månader alltså!!!). Jag tror jag ställer mej på balkongen en stund senare när solen har vandrat runt huset :) Kram på er!

6 kommentarer:

 1. WOW! Vakkert! Veldig fint med blå kanten rundt! Gleder meg til å se det helt ferdig. Jeg begynte så optimistisk på mitt tidligere i år, men så var det andre prosjekter som plutselig ble mere interresante... Nå må jeg bare fortsette! :)
  Ha en flott kveld!

  SvaraRadera
 2. Voi miten hieno väripiriste! Vaikka värejä ja kuoseja on paljon, työ on ihan rauhallinen ja kaunis.

  SvaraRadera
 3. Härligt täcke! Gillar dina scrapsrutor skarpt!

  Här är ett tips på hur man kan macka på köksbordet http://www.bloglovin.com/frame?blog=2044284&group=0&frame_type=b&link=aHR0cDovL21pbnN5YmxvZ2cuYmxvZ3Nwb3QuY29tLw&frame=1&click=0&user=0

  har aldrig provat själv dock.
  Lycka till med resten!

  SvaraRadera
 4. Underbart vackert!
  Jag tycker så mycket om att se många olika tygbitar ihopsydda i ett myller, så som Du gjort här. Och jag håller med Dig om att den blå bården runt om "samlade ihop arbetet". Önskar Dig all "lycka" med quiltningen!

  Dollandesign

  SvaraRadera
 5. Ser jättebra ut!!!! Vi bodde i ett rum och kök och jag fick alltid använda köksbordet som "quiltyta" :) Fast någon gång kilade jag över till grannen och använde deras golv!
  Kram Gun

  SvaraRadera
 6. Det där ser ju ut att gå finfint, kanske du kan nåla ett område i gången och sy, så behöver du inte investera i hundratals nya säkerhetsnålar? Quilten kommer att bli supersnygg, faktiskt mitt i prick med den blåa bården!!!!

  SvaraRadera