söndag, februari 06, 2011

Nu är det jul - igen!?

Ibland tar projekt längre tid än vad som faktiskt kan anses vara normalt att färdigställa... Den här julbonaden broderade jag i början på 90-talet. Mönstret hittade jag i nån veckotidning, Allers, Hemmets Journal, eller liknande. Jag gissar att det tog mej åtskilliga timmar att brodera tomten och grisarna. Sen skulle jag sy på en bård, men hittade nog aldrig något passande tyg. Cirka 20 år senare hittade jag det perfekta bårdtyget - och sydde på den och kantbandet härom kvällen. Ibland känns det extra skönt och tillfredsställande att få nått färdigt ;DNärbild på tomten och den ena grisen. "Gris och gris och gris" säger Bäbis när hon räknar de tre grisarna :)

Knallekviltarna hade celebert besök på vårt årsmöte igår lördag. Vår hedersmedlem, och tillika textilkonstnär, Doris Hager-Lindstam visade upp sitt allra första alster för oss (från 1970-talet). Hon berättade hur hon fått inspiration från en bild av ett vulkanutbrott och sedan hur hennes första kvilt blev utifrån den bilden. Spännande att se hur konstnärer jobbar!


Textilkonstnär Doris Hager-Lindstam.


Kram på er alla!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig julbonad, tur att den blev klar!
  20 år var väl inte så farligt. Jag håller på att göra klart en kofta som jag fick materialet till när jag fyllde 18. (1979, fyller lite mer i år...)

  SvaraRadera
 2. Sii bara! Den kände jag genast igen:) Fin den blev nu oxå:)
  Kramis!

  SvaraRadera
 3. Din bonad påminner om samma mönster som en av sonhustrurna har!!Säkert från samma tidning.
  Roligt att se kort på Doris!!Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefin julbonad, bättre sent än aldrig heter det ju...Jag har nog grejor i mina skåp som är betydligt äldre än 20 år som ännu inte är klara!

  SvaraRadera