söndag, oktober 11, 2015

Kurs med Anna-Greta Lindström

Förra lördagen överlevde vi dotterns andra kalas på 7 år för ett helt gäng barn. Det var första och sista gången som vi ordnade kalas helt själva. Nästa gång blir det outsourcing!

Nu är det inte förra lördagen jag ska berätta om, utan om förrförra! (Jösses vad tiden går fort!!) Då hade nämligen vi i Knalleviltarna finbesök! Anna-Greta Lindström höll kurs för oss på temat Återbruk.

Anna-Greta Lindström
Anna-Greta visade oss en mängd olika exempel på hur man tar tillvara de minsta tygbitarna. Gissa om vi blev till oss! Under dagens lopp fick jag till mig så många tips och förslag att jag bara ville sätta mig ner och börja sy! (Tyvärr var min symaskin fastmonterad i min kviltram, så det gick inte!).

Nedan visar jag er ett litet urval av alla idéer som den fantastiskt kreativa Anna-Greta visade oss. Alla alster på bilderna är Anna-Gretas (utom det på den sista bilden). I min vanliga brådska att komma till kursen i tid glömde jag kameran på hallbordet. Fotona här är tagna med min mobilkamera - inte den bästa kvalitet... Men, håll till godo :D

Ser ni landskapet som Anna-Greta håller i?
Så vackert!

Ingen av oss undgick att se det vackra halsbandet
som Anna-Greta bar - gjort av stora pärlor i tyg.

Alster sytt av rektanglar.

Den vackraste kviltbården kan man göra av trianglar!

Mer vackert av remsor. Möjligheterna är oändliga!

Anna-Gretas avskurna hörn blir till kvadrater.
Återbruk hard core!
Nina, vår ordförande, tog med sig sina scraplådor som hon sytt själv efter Crazy mom quilts (Amanda Jean Nyberg) mönster i boken Sunday Morning Quilts. Det är lätt att sortera tygbitarna efter färg när man gör så här finurligt!


Anna-Greta Lindström är en helt fenomenal kursledare - så kunnig, kreativ och tålmodig med oss kvilttokiga som blir alldeles till oss under hennes föredrag - jag rekommenderar henne varmt till alla som funderar på att gå kurs för henne!

Nästa inlägg kommer att handla om orsaken till varför min symaskin satt fast i kviltramen :) Stay tuned!

Kram på er i det begynnande höstmörkret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar