söndag, augusti 30, 2015

Bionic Gear Bag - kurs!

Förra helgen (eller var det förrförra?) började Knallekviltarna höstterminen med en rivstart. Christina Hedlund på Tyg- och Idébutiken höll kurs i hur man syr en Bionic Gear Bag. Det blev en heldag! Som tur var hade Christina gjort i ordning varsitt sykit till oss med alla tygbitar utskurna och all vlieseline påstruken - vilken service! Och tur var väl det, annars hade vi suttit där i två dagar. Inte för att det hade gjort mej nått  :)

Christinas visningsex av Bionic Gear Bag

Det här var första gången jag gick en riktig kurs för Christina. Jag kan varmt rekommendera henne som kursledare - så pedagogisk, kunnig och framför allt tålmodig med oss som är lite långsammare än normalt! :)

Jag valde de här tygerna till min necessär efter att ha sett en i samma tyger som Christina sytt upp före kursen.

Jag valde svarta tyger och en turkos dragkedja.

Christina på Tyg- och Idébutiken

Efter att ha sytt från kl. 10.30 till kl. 16.15 kom jag så här långt. Det tog en hiskelig lång tid att få alla bitar på plats, men det hade tagit ÄNNU längre tid om jag bara hade haft mönstret att följa. Jag är evinnerligt tacksam över att jag inte lyckats föra min Husqvarna Interlude 445 på service än - den hade inte haft en chans när jag sydde alla sömmar i dubbla, trippla, fyppla tyglager + vadd och mellanlägg... I stället blev jag tvungen att släpa min Husqvarna Mega Quilter till kursen, vilket jag tackar min lyckliga stjärna för såhär i efterhand!

Jag kom inte längre än så här :)

Ikväll sydde jag de sista stygnen på necessären. I onsdags köpte jag ett kit till för att kunna sy ytterligare en Bionic Gear Bag. Inte för att jag inte har tyg hemma för att kunna sy 150 st utan att behöva fylla på tyglagret :)
Mer om detta i nästa inlägg. Stay tuned!
Ny vecka imorron. Kram på er!

3 kommentarer:

 1. Jättesnygg! Wow! En ganska stor del av mig hoppas att den där andra är nån julklappstillverkning som kommer att tillfalla din kära lillasyster ;)

  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öu. Jag läste det till att du ska sy en till necessär. Äsch då.

   Radera
  2. Jag kommer nog att sy flera till, dom är jätteroliga att sy! :)
   Krams!

   Radera