söndag, januari 04, 2015

Vad jag har sysslat med

För några veckor sedan fyllde jag 40 och vi åkte till Gran Canaria för att fira detta oåterkalleliga tillstånd. Så idag får ni en bunt bilder från just Gran Canaria, och för den som orkar hela vägen ner väntar bilder på mitt WIP (Work In Progress).

Den första kulturkrocken kom redan i flygplanet strax före landning. Vi lämnade ett mörkt, blött och iskallt Sverige på luciadagen och när jag fick se Gran Canarias kustlinje från planet undrade jag hur tusan de kunde ha så mycket is längs kusten. :)

Nej, inte is, stora vågor från Atlanten :D

Vi bodde i Maspalomas. Den här resan var mitt livs första charterresa till ett ställe uppbyggt enbart för turister. En märklig upplevelse! Jag kom underfund med att det nog inte är det jag vill få ut av mina framtida resor.

El Faro de Maspalomas

Två hela dagar spenderade vi på/i Dunas de Maspalomas. Så mycket härlig sand! Och det var första gången jag doppade tårna i Atlanten. Hur häftigt som helst!

Dunas de Maspalomas - Playa del Inglés

Två dagar spenderade vi i öns huvudstad Las Palmas. Där dom riktiga människorna bor :)

Mönster på applikation till en framtida kvilt? :) Husvägg i närheten av
Calle Colón i Las Palmas.

Stenlagd gata, Calle Colón (Columbusgatan alltså).

Varför är pizzakartongen ledsen? Är pizzan inte god?

Kan det här vara den McDonald's restaurang i världen med den bästa utsikten nånsin? På andra sidan vägen kan man skymta Auditorio Alfredo Kraus och början (slutet) på Playa de las Canteras. Gissa om dottern var imponerad av den massiva blå julgranen!
Wow! Här hade man kunnat bli sittande!

Vi hyrde bil i tre dagar. Den första dagen åkte vi upp i bergen. Vilken upplevelse! Tyvärr började det regna när vi kom högre upp så det blev aldrig läge att stiga ur bilen och ta kort på alla vackra kaktusar som kantade vägarna.
På väg upp i bergen.

Givetvis besökte vi en katedral - kan man annat när man är i ett katolskt land?

Catedral Basílica de Santa Ana

Corazón de María?

Det kändes annorlunda att se all julpyntning på en sån varm plats. Det var jättesnyggt med palmer med ljusslingor i, men renar och tomtar i snölandskap kändes lite märkliga :)

Julstylad palm. Tyvärr rörde sig bilen precis när jag skulle fota, så det
blev rätt suddigt.
Stora julgranskulor i grönt sommarträd. Plaza de las Ranas, Las Palmas. Coolt!

Det fanns en hel del blommande buskar. Hibiskus - så vacker, så svårt
att fånga den intensiva röda färgen med kameran!

Maten var ett kapitel för sig. Om man inte vill/kan äta på dyra restauranger varje dag så är chanserna små att få i sig vettig mat. Det var först sista kvällen som vi äntligen hittade en bra restaurang, men som sagt där hade vi inte kunnat äta varje dag :) El Rancho i Playa del Inglés var riktigt bra!

Pepe Chiringo - Gran Canarias svar på McDonald's fick vi veta.
Vad du än gör - UNDVIK ATT ÄTA DÄR TILL VARJE PRIS!!

Lapptäcken finns överallt! Hotellvägg i Playa del Inglés.

Ja, det var en speciell upplevelse att åka till Gran Canaria! Vem vet, om 20 år kanske vi åker tillbaka igen :)
Dottern som spanar ut över Atlanten.
Hemma igen - inte riktigt samma känsla som vid Atlanten :)
Oj, och sen fyllde jag 40 som sagt. Jag tror att 40-årskrisen redan har börjat. Om än i ganska liten utsträckning än så länge. Hur som helst så bakade jag min absoluta favoritchokladtårta. Både dottern och sambon ogillar den skarpt, så det fanns rätt mycket kvar till mig. Heheheheeeee.

Min älsklingstårta. Chokladbotten, chokladfyllning och chokladgarnering.
Precis som det ska va!

Och så har vi kommit fram till slutet av detta inlägg - ursäkta alla bilder! Här är i alla fall foto på mitt WIP - min andra Double Wedding Ring. Jag har äntligen blivit klar med den första raden. Bara 5 rader kvar! Det här är min favoritfas när jag syr täcken! Fasen när man har sytt ihop alla småbitar till block och man ÄNTLIGEN kan börja sy ihop blocken till långa rader - det är då man kan börja ana slutprodukten.

 Närbild.
Bara 2 dar kvar av mitt 3,5 veckor långa jullov. Tiden går fort när man har roligt!!
Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar