onsdag, november 13, 2013

TV-serier och sytorka

Är det nån mer än jag som tycker att november skulle strykas ur kalendern? Kall, regnig, mörk som sista dan och totalt värdelös! Jag syr sällan nått i november. Jag gör sällan nått vettigt alls i november. Sitter mest och väntar på snön och allt det vackra som kommer med den :)

De sista veckorna har jag ägnat varje vaken, ensam minut åt att plöja igenom säsong 6 och 7 av TV-serien Burn Notice. Så himla bra! Inte bara för att den är spännande och man blir totalt uppslukad av karaktärerna, utan för att den utspelar sig (till största del) i Miami. Ljuset i den staden (som jag aldrig har besökt) verkar vara one of a kind. Antingen det eller så lägger alla som filmar i Florida på nått slags filter på kameralinsen.

Bild stulen från nätet.

Ljuset i Miami har allt att göra med varför jag en mörk och regnig novemberkväll för flera år sen satte mig ner framför en annan TV-serie som utspelar sej där:


Även denna bild är stulen från nätet :)

Dexter! En seriemördare med ett samvete. En totalt absurd story som ändå ställer en del viktiga, filosofiska frågor till tittaren.  Efter ett halvt avsnitt var jag fast i den serien också. Åtta säsonger senare var den slut. Burn Notice höll på i 7 säsonger. Nu är den också slut. Känner mej en aning tom. Vad tusan ska jag titta på nu?! (Nej, snälla, föreslå inte Downton Abbey! ;)

Kram på er och håll ut - snön måste ju komma snart!

2 kommentarer:

 1. Six feet under! Om du inte redan sett den.

  Eller för den delen Gilmore girls.

  Jag har båda om du vill låna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Six feet under borde jag ju se - det var väl där Michael "Dexter" Hall blev känd? Superbra skådis är han!

   Radera