måndag, november 19, 2012

Long time no see!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Jag har haft en massa för mej, men jag har inte sytt ett stygn på snart en månad. I stället har jag mest gått omkring och drällt (både hemma och på jobbet ;) och lagat en massa mat :)

Choklad är en av mina stora passioner. Är det inte choklad i är det sällan värt att stoppa i sej alla kalorierna! ;D I alla fall om det handlar om sötsaker och kakor! Tänkte dela med mej av ett brownierecept som jag testade för första gången förra veckan. Resultatet blev riktigt bra - fick nästan stående ovationer när jag bjöd på brownies-arna på jobbet :D

Choklad- och nötbrownies - 9 bitar


100 g + 100 g mörk choklad
200 g (laktosfritt) smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl (special)vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
50 g valnötter
50 g pinjenötter
50 g mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 100 g choklad med smöret - i mikro eller över vattenbad. Låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker (jag vispar med en ballongvisp för att fördela bakpulvret så jämt som möjligt). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölblandningen med chokladsmeten. Vänd sist ner äggvispet.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnssäker form ca 20 x 20 cm. Häll i smeten. Grovhacka resterande mängd choklad och valnötter. Strö choklad, nötter och mandelspån över kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna helt, helst i kylskåp innan du serverar den.

Receptet, med små modifikationer, kommer från "Allt om det goda - choklad", en kokboksserie som Aftonbladet (eller var det Expressen...?) och Allt om Mat gav ut tillsammans. Jag köpte 3 av böckerna, ja eller egentligen 2 eftersom man fick den första i serien gratis :)

För övrigt ramlade det första paketet med PSQ charms ner i brevlådan idag, kanske lusten att sy återvänder nu igen!

Kram på er! Om 2 veckor är det 1:a Advent!!!

1 kommentar:

  1. ÅÅÅÅÅH! Jeg er så enig; om det ikke er sjokolade i så er det ikke verdt spise! :) Denne brownisen ser kjempegod ut! Den må jeg prøve en dag!

    SvaraRadera