lördag, augusti 25, 2012

Lyckan!

Höstterminen rivstartade för några veckor sen och det är först nu jag har vaknat upp ur detta totala chocktillstånd - att inte kunna äta brunch dagligdags vid 11-snåret, att inte kunna sy vid 1-tiden på natten, de spontana utflykternas möjligheter, och, ja, ni vet allt det där andra man tar sej för när man är ledig!

Men med hösten kommer ju förstås en massa trevligheter! En sån trevlighet var jag på idag. Textilmuseet i Borås stänger nästa helg (för att öppna på nygammal adress igen år 2014) och ville därför ordna lite skoj tillsammans med Knallekviltarna. Vi hade en workshop idag - en workshop med MASSOR av tygprover som vi hade fri tillgång till. Tror jag har burit hem 2 kg tygprover idag, det mesta från 1965 - 1969. Men även några bitar från VÅREN 1956!! :D

Lycka i en påse:
Tror jag har närmare 2 kg små provbitar i denna påse :D

Många av bitarna var fastlimmade på provkartor där bl.a. designerns namn,
årtal och tygkvalitet fanns nedtecknat.
 Lyckan!
Underbart namn på ett tyg! "Lyckan" från våren 1969.

50-talstyger! Några provbitar lyckades jag norpa åt mej.
 Kanske är det nån som undrar hur det går med min Postage Stamp Quilt swap som jag ju har skrivit om tidigare. Nu har jag fått hem alla 500 bitar! Underbara tyger och inte ett enda var likt det andra - jag har alltså fått tyger från 5 personer världen över - 3 from Over There (USA) och 2 from Down Under (Australien).

Gissa om jag har tittat och tittat och tittat på alla bitar om och om igen!


Så många vackra tyger det finns här i världen! Man kan inte äga dem alla - men det är väl värt ett försök! ;D

Storkram på er!

1 kommentar:

  1. Å, härligt! Devisen "ju fler tyger desto bättre" gäller nästan alltid. :)

    SvaraRadera