lördag, juni 12, 2010

Long time no see!


En dryg månad har passerat igen sen jag var här inne sist... Tänkte att det kunde vara dags nu :))
Katterna som jag skrev om i förra inlägget har jag inte hunnit särskilt långt med. Jag valde tre olika tyger så attt jag skulle få tre katter. Som vanligt skar och sydde jag mitt i natten vilket brukar resultera i att jag inte tänker helt logiskt. I stället för 3 katter sydde jag 1. Det hade alltså gått lika fort att sy 3 samtidig... Ja, ja....


Tygerna hittade jag på Furulunds i Borås. De har en liten hylla med amerikanska bomullstyger.


Förutom att sy en halvfärdig katt har jag hunnit med annat oxå.
Förra veckan när det var alldeles underbart väder här nere tog vi nya bilen och körde till Gbg. Där gick vi bland annat till Universeum. Bäbis blev alldeles fascinerad av det stora hajakvaritet. Ett besök på Universeum rekommenderas varmt till er alla som inte hunnit dit än.

Nu när det inte har blivit så mycket sytt ska jag bjuda er på ett recept i stället. Det här är en efterrätt som alla barn i Finland ääääääääälskar. Den kallas Bärkvarg (matkvarg är det som i Sverige kallas kesella). Har man en gång provat den kan man aldrig få nog av den!!

Bärkvarg (4 port.)
1,5 dl mager kesella (finns laktosfri - Valios matkvarg)
1,5 dl vispgrädde (finns laktosfri)
(vaniljsocker)
1 dl florsocker
2 dl frysta bär
Vispa grädden hårt, eventuellt med en gnutta vaniljsocker. Blanda kesella med florsocker. Rör ner de frysa bären. Blanda sedan samma allt och låt stå kallt en timme innan du serverar.

Smaklig spis :)

2 kommentarer:

  1. Låter gott, det ska provas.
    - Anna, sy.lugnagatan.net

    SvaraRadera
  2. Bärkvarg MÅSTE provas!!!!
    Ser fantastiskt gott ut!!
    Jag har tillbringat många lov i Finland/Närpes hos mormor men aldrig fått smaka detta?
    Klappgröt däremot fick jag när jag var liten och tyckte det var jättegott.
    Njut av helgen!
    Kram Eva

    SvaraRadera