söndag, mars 08, 2009

Apropå att slita

som ett djur: Nu har jag suttit en halv natt igen och bara sytt. Dottern sov och KS var i storstaden, så jag hade all tid i världen att bara sy. Från kl. 23.... Satt och tyckte synd om grannarna, men intalade mej att det måste vara OK eftersom det ju faktiskt var lördag. Det var ju inte så att jag spelade musik på högsta volym mitt i natten (som en del grannar gör här i huset).

Resultatet blev en mer eller mindre färdig kvilttopp!! Ska "bara" sy på bårder runtom. Det blir ett projekt det med - kanterna på den befintliga kvilttoppen är nämligen rundade eftersom det ju är min Double wedding Ring kvilt jag pratar om.

Klockan 1.30 bredde jag hur som helst ut toppen på vår säng och bara stod och beundrade den en lång stund. Skryt, skryt!

Ja, så här ser den ut i dagsljus - dagen efter.
När man börjar studera den lite närmare ser man saker som inte är så himla skoj, men va tusan - även solen har sina fläckar! :)
Som tur är är det bara några få som ser ut så här. Och av dem är det bara denna som är riktigt illa. Det stora flertalet blev faktiskt ganska bra. Har lärt mej min läxa - den hårda vägen: När man syr ihop runda former ska man alltid, alltid, ALLTID nåla innan man syr!

3 kommentarer:

 1. Åååh! Vad fiiiint!!! Int e d nån annan än du som ser att felen.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det slank in ett extra "att" där. Jag borde ha förgranskat...

  SvaraRadera
 3. Oj,oj, så fint!! VILKET JOBB!! Det finns inget svårare än att sy runda ringar så fast det finns nåt litet skönhetsfel gör det inget. Det är oftas bara den som gjort det som ser det, ingen annan. Du får vara stolt över täcket och visst ska man få skryta över sig själv när man sytt "veddingrings" och ett dubbeltäcke till på köpet!

  SvaraRadera